معرفی ایرانی های بالکان
این قسمت: شیخ جعفر زارعان ( مهاجر ماندگار)
️بیست و شش سال پیش و در زمان کشتار مسلمانان بوسنی و هرزگوین توسط چتنیک ها، چهار طلبه از مدرسه علمیه حقانی عزمشان را جزم کردند تا در کنار نیروهای مستشار نظامی و برای فعالیت فرهنگی به این کشور سفر کنند. از این جمع سید محمد حسین نواب به شهادت رسید. دو نفرشان (آقایان شهریاری و شیخ بهایی) بعد از چند سال فعالیت به کشور برگشتند، اما یک نفر همان جا تشکیل خانواده داد و برای همیشه ماندگار شد: شیخ جعفر زارعان.
شیخ جعفر یک تنه و با تلاش بسیار مجتمع آموزشی گلستان را پایه گذاری و پله پله کامل کرد. مدرسه ای که اکنون جزو پنج مرکز برتر آموزشی در بوسنی به شمار می رود و به کالج ایرانی معروف است. مهاجر ماندگار ما طی سال ها در برابر مشکلات تسلیم نشد و حتی برای درآمد هزینه های مدرسه، کشاورزی را در برنامه ی خود قرار داد.
مجتمع آموزشی گلستان اکنون ۴۵۰ دانش آموز در مقاطع مختلف دارد و ۱۴ گروه فارغ التحصیل داشته است.
️شیخ جعفر زارعان در مورد تجربه سه دهه فعالیت در بوسنی و هرزگوین این چنین می گوید:
️شش ماه طول کشید تا به این مساله دست یافتم که باید برای انجام فعالیت، یک برنامه ریزی دراز مدت داشته باشم و لذا تصمیم به ماندگاری در بوسنی گرفتم. از سوی دیگر درآن زمان، مجرد بودم و ماندن در بوسنی نیازمند مجوز اقامت بود که به بنده نمی دادند لذا با یک دختر بوسنیایی ازدواج کردم و اقامت دریافت کردم.
️با گذر زمان، مجتمع آموزشی و پرورشی گلستان را در سه مجموعه پیش دبستانی بهار، راهنمایی گلستان و دبیرستان(کالج) دایر نمودیم که از وزارت آموزش و پرورش بوسنی مجوز و اعطای مدرک معتبر دریافت کردیم.
۴۵۰ کودک، نوجوان و جوان یعنی از یک تا ۱۸ سال تحت پوشش برنامه های آموزشی و تربیتی این مجتمع هستند که ۷۰ درصد از نظام آموزشی آن بر اساس ابلاغ آموزش و پرورش بوسنی و ۳۰درصد در اختیار خودمان است. معتقدم تقسیم علوم به اسلامی و غیر اسلامی اشتباه است، می شود در هنگام درس زیست شناسی، دانش آموز موحد تربیت کرد.
️در کنار آموزش علمی، نماز جماعت و مراسم خواندن ادعیه ای چون دعای کمیل نیز در مجتمع گلستان برگزار می شود. در مناسبت های مختلف به ویژه در روز عاشورا مراسم داریم. نمایش نامه ای مانند تعزیه های خودمان اجرا می شود که بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.
️غربی ها به واسطه رشد اسلام در منطقه بالکان، به دنبال ترویج فرهنگ ابتذال و یا ترویج اسلام آمریکایی هستند و به همین جهت تبلیغات گسترده علیه اسلام دارند. از سوی دیگر فعالیت وهابی ها نیز یک تهدید است.مسلمانان بوسنی سنی حنفی هستند، قبل از حضور وهابیت این اختلاف میان سنی وشیعه برایشان مطرح نبود، همه را یک جور نگاه می کردند و به همه ابراز علاقه می کردند و ما هم که ایرانی بودیم ابراز علاقه بیشتری نسبت به ما داشتند.
بعد از گذشت مدتی و حضور وهابیت آن هم به صورت فعال کم کم اختلافات پیش آمد، یک فرد که شیعه شده بود را کشتند و یادم هست برای نماز به مسجدی رفته بودم و پس از آن، یک تونسی وهابی به من نزدیک شد و به دلیل آنکه مهر قرار داده بودم، اسلحه خود را برداشت و به سمت من نشانه گرفت که همان جا به واسطه سرعت عمل یکی از همراهان موضوع فیصله یافت.
شیخ جعفر زارعان الگوی موفقی از یک فعال فرهنگی ایرانی در خارج از کشور است که به رغم تمام دشواری ها، هم چنان پرکار و بی ادعا به فعالیت های درخشانش ادامه می دهد. برای ایشان آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون داریم.
به بالکانیران بپیوندید
💢دریچه ای از ایران، به کشورهای پر رمز و راز منطقه بالکان
بدون نظر